10. Tarih Öğrenci Konferansı’na Katıldık

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi Tarih Kulübünün iş birliğiyle 27.04.2022 tarihinde düzenlenen 10. Tarih Öğrenci Konferansı’na (ANKÜTÖK’22) okulumuzdan iki öğrenci grubu ile katıldık. Lise Tarih zümresinden Rabia Göymen ve Muazzez İlhan rehberliğinde,9/A sınıfından Elif Naz Koç, Kaan Bilgin, Arda Ayyıldız, Toprak Tirit, 9/E sınıfından Buğra Ermihan, Tarih öğretiminde mikro tarih çalışması olarak “Lozan Mübadilleri” konusunu, 11/R sınıfından Derin Engür, Akça Güler ise ”İspanya İç Savaşı” konusunu işlediler. Öğrenci gruplarımız sunumlarında, ele aldıkları konuların ekonomik, siyasi ve sosyal boyutlarını ve etkilerini yaratıcı sunum teknikleriyle başarılı bir şekilde aktararak tüm katılımcıların beğenisini topladı. Öğrencilerimiz bu çalışmaları sonucunda bilimsel bakış açısıyla gerçek yaşam becerileri kazanarak hem araştırma becerilerini geliştirme hem de yeni öğretim yaklaşımlarını deneyimleme olanağı buldular.

Son DüzenlenmeCuma, 29 Nisan 2022 16:22