Logo
Bu sayfayı yazdır

HASANOĞLAN ATATÜRK FEN LİSESİ KÜLTÜR VE SANAT GEZİSİ

HASANOĞLAN ATATÜRK FEN LİSESİ KÜLTÜR VE SANAT GEZİSİ

Ekran Resmi 2022 04 25 11.02.31 copy

Okulumuzun kuruluşunun 90. Yıl etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Ruhuyla Daima” diyerek eğitim tarihimizin önemli değerlerinden biri olan köy enstitüleri ve öğretmen okuluna geçmişte ev sahipliği yapmış Hasanoğlan yerleşkesinde iki okulun öğrencileri bir araya geldi.
Disiplinler arası iş birliği çerçevesinde okulumuz lise kısmı öğrencilerimizden seçili bir grup ile okul korosu ve orkestramız 21 Nisan Perşembe günü Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesinde kültür ve sanat etkinliği gerçekleştirdiler.
Öğrencilerimiz okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin anlatımıyla köy enstitüsü ve öğretmen okullarının mirası niteliğinde olan Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi yerleşkesini gezmişler, eğitim tarihimizin önemli ve kıymetli eserlerini, belgelerini, o dönem öğrencilerinin yaptıkları kültürel, sanatsal ürünleri barındıran Okul Müzesi’ni ziyaret etmişlerdir. Müze gezisi sırasında folklorik malzemeler aracılığıyla geçmiş yaşamlara ilişkin araç ve gereçlerle de tanışmak öğrencilerin çok ilgisini çekmiştir. Kültür ve sanat gezisinin ardından okul koromuz ve orkestramız müzik öğretmenlerinin yönetiminde Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi Sinema Salonu’nda ev sahibi okulun öğrencilerine Anadolu ve Batı ezgileriyle harmanladıkları eserlerden oluşan bir konser vermişlerdir.
Etkinlikte Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aytaç Özel de öğrencilerimizin yanında bulunmuş, konser sonrası öğrencilerimize teşekkür ederek ülke geleceğinin gençlere emanet olduğu gerçeğinin altını bir kez daha çizmiş, bu sözlerle etkinliğe katılan her iki okulun öğrencilerini de yüreklendirmiştir.
Konukseverlikleriyle her iki okul öğrencisinin sanatın ortak dilinde buluşmasına katkı sağlayan Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi idareci, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmePazartesi, 25 Nisan 2022 15:32
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000