Haberler

"Kriz ve Çözümleri" Temalı Sosyal Bilimler Gününü Gerçekleştirdik

IMG 0668111

Lise Kısmımızda 22 Nisan 2022 tarihinde "Kriz ve Çözümleri" temasıyla Sosyal Bilimler Günleri’nin 9.sunu gerçekleştirdik. Günlük hayatımızda çokça duyduğumuz kavramlardan biri olan kriz; birden bire ortaya çıkan fizyolojik bir bozukluğu, bazen ruhsal bunalımı, bazen kıtlığı, bazen bir şeye duyulan aşırı isteği, bazen çöküntüyü, bazen bireysel, bazen toplumsal yaşamda görülen bunalımı anlatmak için kullanılır. Doğal felaketlerden ekonomik belirsizliğe, teknolojik gelişmelerden hukuki ve politik düzenlemelere değin pek çok sebebi olan kriz kavramından hareketle bu yıl tema olarak “Kriz ve Çözümleri” seçildi.

Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümrelerimizin organizasyonuyla gerçekleştirilen Sosyal Bilimler Günleri’nde öğrencilerimiz, gün boyunca Kolej Sokağı’nda kurulan stantlarda geçmişten günümüze dünyayı etkisi altına alan krizler arasından seçtikleri bir konuyu sundular. Shake That dans grubumuzun öğle saatinde gerçekleştirdiği dans gösterisi de etkinliğe renk kattı.

Lise Konferans Salonu’nda Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Servet KARABAĞ, öğrencilerimize "Küresel Coğrafi Krizler" konulu bir konferans verdi.

Sosyal Bilimler Günleri kapsamında sınıflarda da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 3. ders saatinde 10. sınıflarda Bilgi Yarışması düzenlendi. 4. ders saatinde 10-C sınıfımızın hazırladığı “İnsan İlişkilerinde Kriz” videosu, tüm 9. ve 10. sınıflarda izlendi. 6. derste ise 10-D, 10-S ve 10-Z sınıflarında ekonomik kriz, gıda krizi ve eğitim krizinin tartışıldığı Serbest Kürsü etkinliğinde öğrencilerimiz, düşüncelerini özgürce ifade etme olanağı buldular.

Son DüzenlenmeCuma, 22 Nisan 2022 14:23