Logo
Bu sayfayı yazdır

Öğrencilerimiz ODTÜ-CERN Uluslararası Masterclass Parçacık Fiziği Eğitimine Katıldılar

Öğrencilerimiz ODTÜ-CERN Uluslararası Masterclass Parçacık Fiziği Eğitimine Katıldılar

Öğrencilerimiz, Arman Can Dündar, Ata Özkuzucu, Durukan Bütün, Ege Artan, İdil Çiftçi, Mehmed Emir Yazıcı, Özden Duru Çiftçi ve Umut Temel, 18 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen “CERN International Masterclass” etkinliğine katıldılar.

Her yıl kırka yakın ülkeden yaklaşık 10.000 lise öğrencisi çeşitli üniversite veya araştırma merkezlerinde bir araya gelerek bir günlük çalışma gerçekleştirmektedirler. Bu yıl pandemi koşulları gözetilerek çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrencilerimiz, Prof. Dr. M. Bilge Demirköz ve Prof. Dr. Altuğ Özpineci’den parçacık fiziği ve bu alandaki temel araştırma yöntemleri üzerine dersler aldılar. Daha sonra CERN’deki Atlas detektöründen eş zamanlı gelen güncel veriyi analiz ederek parçacıkların tanımlanmasına katkıda bulundular. Günün sonunda tüm dünyadan katılımcılar sonuçlarını karşılaştırmak ve tartışmak için video konferansında bir araya geldiler. Öğrencilerimiz, CERN ile kurulan canlı bağlantıda elde ettiklern veriyi paylaştılar.

Çalışmaya katkıları ile göz dolduran ve katılım sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Son DüzenlenmeSalı, 05 Nisan 2022 10:48
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000