Haberler

Resim Sanatçısı Hikmet Çetinkaya ile Söyleşi ve Canlı Performans Etkinliği Gerçekleştirdik

IMG 7036

46 yıldır elinden bırakmadığı fırçasıyla 10 binden fazla çalışmasını sanat dünyasına kazandıran resim sanatçısı Hikmet Çetinkaya ile 24 Mart 2022 tarihinde okulumuzda bir söyleşi ve canlı performans etkinliği gerçekleştirdik. Görsel Sanatlar Zümremiz tarafından düzenlenen etkinlikte Ortaokul Konferans Salonu’nda öğrencilerimizle bir araya gelen Çetinkaya, okul yıllarında resim dersini hiç sevmemesine rağmen, daha sonra nasıl sanat olarak icra etmeye başladığının hikayesini öğrencilerimize anlattı.

Çetinkaya gelincik resimleri yapmasının nedenine de değinerek gelinciğin en çok ve en güzel olduğu, yüz binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale, Gelibolu'da "kan çiçekleri" dendiğini ifade etti. Dünya üzerinde geliciğin ise “unutmama, hatırlama ve vefa” olmak üzere üç anlamının olduğunu belirtti.

“Resimle, fırçalarımla, boyamla, Türkiye’nin Atatürk’ü ve Türk kültürüyle dünyayı gezdim. Amerika’dan tutun da Kanada, bütün Avrupa ülkeleri, Malta, Avustralya, Tayvan, Çin dünyanın her tarafına gittim, sergiler açtım, söyleşilerde bulundum. Şimdi de böyle gençlerle sohbet etmek, resim yapmak istiyorum.” diyen sanatçı söyleşi sırasında yaptığı yağlı boya tabloyu da okulumuza hediye etti.

Son DüzenlenmePerşembe, 24 Mart 2022 16:33