Logo
Bu sayfayı yazdır

18 Mart 1915 Çanakkale Geçilmez!

18 Mart 1915 Çanakkale Geçilmez!

Her 18 Mart geldiğinde, Çanakkale şehitlerimizin önünde başımız minnetle eğilirken göğsümüz de övünçle doluyor.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”nü, okullarımızda düzenlenen etkinliklerle kutladık. Türk tarihinin bir asırlık destanı Çanakkale Savaşlarını, savaşın kaderini değiştiren büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız uğruna can veren isimsiz kahramanları saygı, minnet ve şükranla andık.

Ekran Resmi 2022 03 18 15.41.151

Anaokulumuzda, anma programı Şeker Radyo'da yapılan güne özel programla başladı.

WhatsApp Image 2022 03 18 at 15.40.00 

İlkokulumuzda; 3. Sınıflar Ritimlerin Yolculuğu Müzik Kulübü’nün gerçekleştirdiği duygu dolu konser programı Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü'nde İlkokul Kolej Sokağı’nda gururla izlendi.

ortaçanakkale

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaokulumuzda coşku ile kutlandı. Birinci Dünya Savaşı’nın ve tarihin akışını değiştiren büyük zaferimizin 107. Yıl dönümü Sosyal Bilgiler Zümresinin hazırladığı günün anlam ve önemini belirten radyo programı ile başladı. 

Öğle teneffüsünde Sosyal Bilgiler ve Müzik zümrelerinin hazırlayıp sundukları müzikli gösteri kolej sokağında ilgiyle izlendi. Çanakkale türkülerinin seslendirildiği bu gösteride, Öğrencilerimizden Nil ÇETİN, Çanakkale Zaferi’ne ilişkin konuşmasını sundu. 

 8. ve 9. ders saatlerinde ise konuğumuz Gazeteci Yazar Cevdet CANTÜRK’ün sunumuyla “ÇANAKKALE RUHU, CEPHENİN BİLİNMEYEN GERÇEKLERİ” adlı konferans düzenlendi. Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan ve 8. Sınıf seçmeli ders öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bu konferansta öğrencilerimiz bu büyük zaferin bilinmeyenlerini ilgi ve merakla dinlediler. Konferansta ayrıca Cevdet CANTÜRK’ün “MUKADDES TOPRAK” olarak adlandırdığı Çanakkale Şehitliğinden getirilen topraklar, okul müzemizde sergilenmek üzere okul Müdürümüz Yılmaz BAL’a armağan edildi. 

Konferansın bitiminde öğrencilerimizin sorularını büyük bir içtenlikle yanıtlayan Cevdet CANTÜRK’e bugünün anısı olarak teşekkür plaketi sunuldu. 

liseçanakkale 1

Lise Kısmımızda ise Atatürkçü Düşünce Topluluğumuz, Çanakkale Savaşları'nın ve şehitlerinin 107. yılını anma günü etkinliği düzenledi. Öğrencilerimiz pandemi nedeniyle uzun süre ara verilen canlı anma etkinliklerinin ilkini gerçekleştirmenin gururunu böyle özel bir günde yaşama imkânı buldu. Etkinlikte mikro tarih öğrenme yaklaşımı ile Çanakkale Savaşları'nın bilinmeyen kahramanları ve olayları anlatıldı. 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 23 Mart 2022 09:20
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000