Haberler

“Kız Çocukları Okusun” Diye...

kermes baslik21

TED Ankara Koleji Okul Aile Birliği ve İnsan Kaynakları Müdürlüğümüzün iş birliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde okullarımızda “Kız Çocukları Okusun” sloganıyla kermesler düzenlendi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün taşıdığı anlam ve önemine dikkat çekmek, kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kermeslerden elde edilen kız çocuklarının eğitimi yararına Türk Eğitim Derneğinin burs fonuna aktarılacaktır.

8 Mart’ta Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise binalarımızda kurulan kermes alanlarında Okul Aile Birliğimizin, öğretmen, çalışan ve öğrencilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasıyla hazırladıkları kitap ayracı, anahtarlık, bardak altlığı, magnet, çanta süsü, takılar, bez çanta, seramik çalışmalar ve ev yapımı yiyecekler gibi el emeği ürünler satışa sunuldu. Öğrencilerimiz de cep harçlıkları ile kermeste sergilenen ürünlerden satın alarak burs fonuna katkıda bulundular. 

Anaokulu öğrencilerimizin öğle saatlerinde İdari Bina’ya yaptıkları sürpriz ziyaret çalışanlarımızı duygulandırdı. Minik Kolejliler, ellerinde pankartlarla alkışlar eşliğinde çalışanlarımızın Kadınlar Günü’nü kutladılar. 

Ortaokulumuzda gerçekleştirilen Serbet Kürsü etkinliğinde 7-H sınıfımız Dila Derinkuyu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün nasıl ortaya çıktığını arkadaşlarına aktararak, Türk kadının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri sayesinde tüm dünya kadınlarından önce haklarına kavuştuğunu ifade etti. 8-T sınıfı öğrencimiz Irmak Baltacıoğlu ise gitarı ile söylediği şarkılarla güne ayrı bir renk kattı.

Lise Kısmımızda ise Shake That Dans Kulübümüzün gösterisi ilgiyle izlendi.

Son DüzenlenmeSalı, 08 Mart 2022 16:46