Logo
Bu sayfayı yazdır

Eğitimciler “Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi”nde Buluştu

Eğitimciler “Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde  Fark Yaratanlar Zirvesi”nde Buluştu

“Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi”ne 15 Ocak’ta ev sahipliği yaptık. Çevrim içi düzenlenen zirveye gerek özel okullardan gerekse devlet okullarından 360 eğitimci katıldı. Etkinlik programında; yapay zeka ve teknoloji eğitimi, makine öğrenmesi ve metaverse alanlarında uzman konuşmacılar ve Microsoft, Global Al Hub ve Twinscience firmalarının atölye çalışmaları yer aldı. Eğitim ekosistemini önemli ölçüde etkileyecek yapay zeka tabanlı değişimler ve yapay zeka teknolojisinin hakim olduğu bir dünyaya öğrencileri nasıl hazırlayacağımız konuşuldu.

Zirvenin sabahki oturumunda, Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Ayşe Nalan Kaskan, Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Üyesi (2014-2021) Murat Sönmez, ODTÜ Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım, Microsoft Türkiye Teknoloji Sorumlusu Onur Koç ve İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Dr. Şebnem Özdemir açılış konuşmalarını yaptı.

Öğleden sonraki oturum ise ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Tokel’in, Okulları Metaverse Ortamına Taşıyan Teknoloji konulu bir sunumu ile başladı ardından atölye çalışmalarıyla devam etti.

“Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi’ni okulumuzun YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/c/TEDAnkaraKoleji1931

Son DüzenlenmeCumartesi, 15 Ocak 2022 15:52
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000