VII. Oğuz Atay Öykü Yarışması Sonuçlandı

Geleceğin yazarlarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen VII. Oğuz Atay Öykü Yazma Yarışması’nin ödül törenini  13 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Türkiye’nin çeşitli illerindeki TED okulları ile TED Ankara Kolejini buluşturan etkinliklerden olan yarışmamıza, bu yıl Türk Eğitim Derneği çatısı altında yer alan 22 okul 54 öykü ile katılmıştır. Geçen seneki ilk üçe giren TED Okullarının  Türk dili ve edebiyatı bölüm başkanlarından  oluşan jüri, öykülerin başarısı karşısında ilk üçü belirlerken nitelikleri eşit öykülerin adaletli değerlendirilmesi adına ikincilik ve üçüncülük derecesini paylaştırmıştır. Değerlendirme sonucunda ilk üçte yer alan öykülerimiz:

Birincilik Ödülü: “Karamsarlığın Esareti”, Ilgım ÇAŞKURLU, TED Atakent Koleji (Esenyurt Kampüsü)

İkincilik Ödülü: “Bir Işık Oyunu”, Dere ARAT, TED Ankara Koleji

WhatsApp Image 2021 12 17 at 12.52.00 1

İkincilik Ödülü: “Çorba”, Sude Benazir ÇAKIR, TED Atakent Koleji (Halkalı Kampüsü)

Üçüncülük Ödülü: “Var Olmak için Yok Olmak”, Sude SERTDURAK, TED Ege Koleji

Üçüncülük Ödülü: “Sessizce Yürüdüm”, Yağmur AKAR, TED Kocaeli Koleji

Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese, en önemlisi öyküleri ile etkinliğimizi anlamlı kılan geleceğin yazarlarına teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmeCuma, 17 Aralık 2021 14:06