Haberler

Ata’mızı Saygı Sevgi ve Özlemle Andık

WhatsApp Image 2021 11 10 at 13.13.46

Cumhuriyet’imizin ve okulumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde, okullarımızda düzenlenen törenlerle savgı, sevgi ve özlemle andık. 10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe bayrakları yarıya indirerek Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı söyledik.

Lise Kısmı törenimizde Okul Müdürümüz Tamer Atacan öğrencilerimize hitaben yaptığı konuşmada “Sevgili Atam, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları öğretmeni, çalışanı, öğrencisi ve velileri olarak söz veriyoruz, bu ülkeyi senin hayal ettiğinin de ötesine götürmek, her karış toprağını var gücümüzle korumak ve bu bayrağı ülkenin en ücra yerinde dalgalandırmak, devrimlerinin esasları doğrultusunda öz benliğimize yabancılaşmadan dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek, bilim, sanat ve düşünce alanında özgün ürünler ortaya koymak, Cumhuriyet ruhunu yaşatmak bizlerin  borcu ve asli vazifemizdir.  90 yıl önce yaktığın bu meşale sönmeden daha büyük bir coşkuyla giderek yükselen alevleriyle senin mirasına sahip çıkacaktır.“ dedi. Öğrencilerimiz, Attila İlhan ve Behçet Necatigil’den “Mustafa Kemal” adlı şiirleri okudular. Törenin sonunda Lise Çoksesli Koro’muzun söylediği marşlar eşliğinde, öğrenci ve öğretmenlerimiz, 10 Kasım için özel hazırlanan Atatürk köşesinin önünden saygı geçişinde bulundular.

Ortaokul törenimizde öğrencilerimiz, “Atatürk’ü Yaşatmak” adlı sunumu gerçekleştirdiler. Okul Müdürümüz Yılmaz Bal konuşmasında Atatürk’ün genç nesillere verdiği önemi vurgulayarak “Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev, Atatürk’ü ve onun büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi, ilke ve devrimlerini benimsemek Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Sizler ışığınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız. Biliyorum ki sizler Atatürk’ün ümit ettiği gençlersiniz. Onun izinden ve gösterdiği hedeflerden bir an bile ayrılmayacaksınız. Bundan hiç şüphem yoktur ve sizlere olan inancımız tamdır.” dedi. Öğretmenlerimizin Türkçe ve İngilizce olarak yaptıkları konuşmaların ardından Ortaokul Müzik Gurubumuz, Ata’mıza ithafen şarkılar söyledi. Ortaokul törenimiz, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin Ata’ya Saygı Geçişi yapmaları ile sona erdi.

İlkokul törenimizde konuşma yapan Okul Müdürümüz Azize Açıkalın “Ankara Kolejlileri olarak bizlerin asli görevi, Ata’mızın bize bıraktığı tüm eserlere sonsuza dek sahip çıkmaktır. Sevgili Atam, rahat uyu. Onurlu bir yaşamın teminatı olan başta Cumhuriyet olmak üzere, bize bıraktığın tüm mirasların, bu ülke, bu vatan, bu gençlik bize emanet. Tüm Kolejlilerle huzurunuzda sevgi ve saygıyla eğiliyoruz.”  diyerek duygu  ve düşüncelerini dile getirdi. Öğrenci ve öğretmenlerimizin konuşmalarıyla devam eden törenimiz, “Sen Mustafa Kemalsin” adlı oratoryo ile son buldu.

Anaokulumuzda tüm öğrencilerimizin katılımıyla Kolej Sokağı’nda Ata’yı Anma Programı gerçekleştirildi. Anaokulu Müdürümüz Zeynep Melis Araç “Sevgili Kolejliler, bugün günlerden Atatürk… Takvimler mevsimler değişir ama bizim için her gün Atatürk… Atatürk hayatı boyunca Türk milletinin barış, huzur ve mutluluk içinde yaşamasını ön planda tutmuştur. “ diyerek öğrencilerimize seslendi.  Anaokulu Koromuz “Çocuk Kalbimle Atatürk” adlı şarkıyı söylediler. “Atatürk O Bir Işıktır” adlı şiirinin okunmasının ardından A1-A2-A3 sınıflarımız, Atatürk’e mesajlarını dile getirdiler.

Son DüzenlenmeCuma, 12 Kasım 2021 12:53