Logo
Bu sayfayı yazdır

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarımız 90. Yıl Rölyef Açılışı İle Başladı

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarımız 90. Yıl Rölyef Açılışı İle Başladı

rolyef29ekim

“Cumhuriyet Ruhuyla, Daima” sloganıyla kutladığımız TED Ankara Kolejinin 90’ıncı kuruluş yılı için Devlet Sanatçısı ve Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından hazırlanan 90. Yıl Rölyefi’nin açılışı, 28 Ekim günü TED Ankara Koleji İncek Kampüsü’nde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile birlikte yapıldı.

Metin Yurdanur’un okulumuzdaki üçüncü eseri olan 60 metre uzunluğundaki rölyef çalışması, TED Ankara Kolejinin 90 yıllık köklü tarihini, değerlerini ve kültürünü yansıtan öğeleri içeriyor. Cumhuriyet’e ve Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılığı da simgeleyen eserle ilgili açılış töreninde görüşlerini ileten Devlet Sanatçısı, Heykeltıraş Metin Yurdanur, “Türkiye’nin dört bir tarafında, Dünya’nın 5 kıtasında eserlerim var. Bunu öğretmenlik mesleğine, Türk halkına, Cumhuriyet’e ve büyük önderimiz, büyük insan, saygı ve sevgiyle andığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum. TED Ankara Koleji yerleşkesindeki anıtların sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum. Bu anıta büyük destek veren TED Ankara Koleji Vakfı’na ve okul yönetimine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da konuşmasında TED Ankara Kolejinin bir bilim, kültür ve felsefe yuvası oldugunu belirterek “Başkent’in her bir köşesine ruh katan, imza eserleriyle köklerimizi bize ve duruşumuzu hatırlatan dünya sanatçısı Metin Yurdanur’un TED Ankara Kolejinin 90. Yılı için hazırlamış olduğu rölyef, tüm sözlerin üzerinde. Aldığımız yolun, geçmişin ve geleceğimizin ilmek ilmek işlendiği bu eser için Sayın Yurdanur’a sonsuz teşekkürler.” dedi.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kartal Usluel, 90. Yıl Rölyefi Açılış Töreni’nde, Metin Yurdanur imzalı bu anlamlı eserin TED Ankara Kolejinin 90 yıllık köklü tarihini simgelediği gibi kuruluşunun 100’üncü yılına doğru ilerleyen okulun yenilikçi ve çağdaş çizgisini de vurguladığını ifade etti. 

Metin Yurdanur

Heykeltıraş Metin YURDANUR, 1951 yılında Sivrihisar’da doğdu. 1972 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nden mezun oldu. 1979 yılında Ankara Belediyesi’nin “kentin plastik unsurlarla donatılması projesi” kapsamında çeşitli heykel tasarımları hazırladı. Bunlar Abdi İpekçi Parkı’ndaki “Eller” Gar Meydanı’ndaki “Miras”, Batıkent’teki “Dayanışma” adlı yapıtlardır. TED Ankara Koleji İncek Kampüsünde sanatçının 90. Yıl Rölyefi’nin yanı sıra 19 Mayıs 2015’te açılışı yapılan “Yürüyüş” temalı Atatürk Anıtı ve Atatürk Büstü de bulunmaktadır. Dünya çapında 100’den fazla heykeli bulunan Metin Yurdanur’un heykellerinden bir kısmı Almanya, Japonya, Macaristan, Libya, Türkmenistan, Moğolistan ve Küba’dadır.

Son DüzenlenmePazartesi, 01 Kasım 2021 08:01
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000