“O” BURADAYDI

Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin düzenlediği Yazar – Okur Buluşmaları kapsamında, 12 UB sınıflarımızda incelediğimiz Hakkari’de Bir Mevsim adlı romanın yazarı Ferit Edgü ile çevrimiçi ortamda bir söyleşi gerçekleştirdik.

Hakkari’de Bir Mevsim, Yazma Eylemi, Kimse, Çığlık, Kaçkınlar gibi birçok eserin sahibi olan Edgü öğrencilerimizle öncelikle Hakkari’de Bir Mevsim’in yazılış öyküsünü paylaştı. Sınıflarda incelenen bu romanın öyküsünü yazarının ağzından dinlemeleri, UB öğrencilerimizin ‘Okurlar, Yazarlar,  Metinler” ünitesine ilişkin araştırmalarının, kazanımlarının somut karşılığını bulmaları ve edebiyatımızın “küçürek öykü”, “kimlik ve biçem ilişkisi” alanında çığır açan yaşayan tarihine tanıklık etmeleri öğrencilerimiz için büyük bir şanstı. Söyleşinin ikinci bölümündeyse Edgü, öğrencilerimizle bir soru-cevap etkinliği gerçekleştirdi. Kendi yazma sürecinden, beğendiği yazarlara kadar geniş kapsamlı konuların konuşulduğu bu aşamada, öğrencilerimiz değerli yazarımızı daha yakından tanıma ve eserleriyle ilgili çözümlemek istedikleri noktalara cevap buldular. Sayın Ferit Edgü’ye katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmeCuma, 15 Ekim 2021 07:51