Haberler

Stop Motion İle Üretimden Tüketime

202106211425456 60d07739855a5

Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kazanımları kapsamında, seçtikleri bir ürünün üretiminden tüketimine kadar olan sürecini “Stop Motion” uygulamasını kullanarak anlattılar. Öğrencilerimizin  yaratıcı ve öğretici çalışmalarını https://bit.ly/3wz8HVX linkinden izleyebilirsiniz.

Öğrenci yazılarımızdan:

5M ALP ALDOĞAN : Videomda mobilya yapım aşamalarından bahsettim. Legolarımı kullandım, üretim dağıtım ve tüketim aşamalarının hepsine senaryomda yer vermeye çalıştım.


5T KAAN ÇİFTÇİ : Hazırladığım videomda şarkıdan da anlaşıldığı üzere dondurma yapma aşamalarını sizler için canlandırdım. Hem  eğlenceli hem de lezzetli bir çalışma oldu.


5İ AYŞEGÜL ALANSAL:  Bu çalışmamda evimdeki oyuncaklarımdan yararlanarak hem büyükbaş hayvancılıktan bahsettim hem de dondurma yapım,  dağıtım ve tüketim aşamalarını anlattım.


5N: FAHRİ EMRE GÖKCAN: Videomda ipek böcekçiliği ve ipek kumaşı üretimini anlattım. Bahçemizi dış mekan olarak kullandım, evdeki oyuncaklardan yararlandım. Hazırlık yaparken ipek böcekliğini detaylıca araştırdım. 


5A DAMLA ÖZER: Çalışmamda konserve balık üretimini anlattım. Senaryomda tüm ayrıntıları tek tek detaylıca düşündüm. Müziğimi ve kullandığım oyuncakları özenle seçtim. 


5E MEHMET KARA:  Çalışmamda ekmeğin hikayesini anlattım. Tohumun ekilmesi, büyümesİ, hasat edilmesinden başlayarak tüketim aşamasına kadar tüm bölümlerini anlattım. Hem çok eğlendim hem de çok iyi öğrendim. 

Son DüzenlenmeCuma, 25 Haziran 2021 14:47