2021 Francophonie haftası çerçevesinde düzenlenen “Bana On Kelime söyle” adlı yarışma sonuçlandı

10kelimefransızca1    10kelimefransızca2

Türkiye Fransız Kültür Merkezi tarafından, Frankofoni İlkbaharı kapsamında 9 Mart – 16 Mayıs tarihleri arasında “Dis-moi Dix Mots” yarışması düzenlenmiştir. Lise Kısmı 10-G sınıfından öğrencimiz Begüm UDUM, bu yarışmada lise öğrencileri kategorisinde birinciliğe layık görülmüştür. Okulumuzdan 15 öğrencimiz de resim, fotoğraf, yazınsal ürün kategorilerinde bu yarışmaya katılmışlardır. Tüm öğrencilerimizi TED Ankara Koleji Lise kısmı Fransızca Bölümü olarak kutlarız.

Öğrencilerimiz, yarışmada HAVA temalı on sözcüğü kullanarak ürünler ortaya koymuşlar ve derin derin nefes alarak havanın önemine dikkat çekmişler, Frankofoni Haftasına katkıda bulunmuşlardır. Bu on sözcükle düş güçlerini zorlayan öğrencilerimiz, boyutsal bir estetik anlayışıyla oluşturdukları ürünleriyle havanın, havayuvarını oluşturan ve bütün canlıların solunumuna yarayan renksiz, kokusuz, akışkan gaz karışımı olduğu gerçeğini yansıtmaya çalışmışlar ve insan için ne kadar vazgeçilmez olduğunu vurgulamışlardır.

aile, allure, buller, chambre à air, décoller, éolien, foehn, fragrance, insuffler, vaporeux

Son DüzenlenmeSalı, 08 Haziran 2021 11:47