Dünyaca Ünlü Amerikalı Yazar Lois Lowry ile Söyleşi Gerçekleştirdik

Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Lois Lowry ile 6 Mayıs 2021 tarihinde öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirdik. Lise Kısmı İngiliz Dili ve Edebiyatı Zümremizce düzenlenen söyleşinin konusu yazarın başyapıtlarından biri olan “The Giver”, Türkçe adıyla “Seçilmiş Kişi”ydi.

Seçilmiş Kişi adlı roman, birçok dile çevrilmiş olup, Oscar ödüllü oyuncu Merryl Streep’in de başrollerinden birini canlandırdıği sinema filmi 2014  yılında tüm dünyada vizyona girmiştir. Etkinliğimiz, “Seçilmiş Kişi” filminin fragmanı ile başladı. Roman Kulübü öğrencilerimiz, hazırladığı sunumu paylaştı. Lois Lowry ise yazar olma yolundaki serüvenini hayatından fotoğraf kareleriyle bizlere anlattı. Söyleşi kulüp öğrencilerimizin ve katılımcıların sorularıyla son bulmuştur. Son derece sıcak ve samimi bir ortamda sorularını içtenlikle cevaplayan yazar Lois Lowry’i dinlemek ve tanımak hepimiz için unutulmaz bir anı oldu.