Logo
Bu sayfayı yazdır

10. Geleneksel Matematik Günleri'ni Gerçekleştirdik

10. Geleneksel Matematik Günleri'ni Gerçekleştirdik

10.mat 1

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi tarafından düzenlenen ve TED Okullarında 10. ve 11. sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı “10. Matematik Günleri” 10 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlendi.

Bilimsel bir aktivite çerçevesinde okullar arası etkileşimi artırmak, öğrencileri kaynaştırmak, öğrencilere matematiğin farklı yönlerini keyifli bir yarışma ortamı içerisinde göstermek ve yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, her okulu 10. ve 11. sınıf düzeyinde 3 öğrenci temsil etti.

Adayların 11. sınıf müfredatının sonuna kadar sorumlu oldukları ve açık uçlu sorulardan oluşan takım etabının değerlendirmesi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi Öğretmenleri tarafından yapıldı. Yarışmanın ikinci etabı bireysel şekilde bir uygulama üzerinden çoktan seçmeli sorularla gerçekleşitirildi.

10.mat1    10.mat2

Okulumuzun düzenlediği yarışmanın sonucunda;

Takım etabında TED Polatlı Koleji birinci olurken, TED Zonguldak Koleji ve TED Karadeniz Ereğli Koleji ikinciliği paylaştılar. Üçüncü ise TED Batman Koleji oldu.

Bireysel Etapta TED Kocaeli Kolejinden Cem Eke birinci, TED Adana Kolejinden Yusuf Özütok ikinci ve TED Denizli Kolejinden Ahmed Arif Karabalık üçüncü oldu. 

Son DüzenlenmeSalı, 13 Nisan 2021 13:26
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000