Logo
Bu sayfayı yazdır

PASCH Projesi Kapsamında İki Öğrencimiz Almanya’daki Gençlik Kampına Katıldı

PASCH Projesi Kapsamında İki Öğrencimiz Almanya’daki Gençlik Kampına Katıldı

PASCH Projesi Kapsamında İki Öğrencimiz Almanya’daki Gençlik Kampına Katıldı

PASCH (Schulen: Partner der Zukunft) Projesi kapsamında Almanya'da düzenlenen gençlik kampına burslu olarak katılmaya hak kazanan lise kısmı öğrencilerimiz Gökçe Aybeniz SEVİM ve Didem Güngör 5 Temmuz-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrindeydi.

12 farklı ülkeden yaklaşık 80 katılımcının bulunduğu gençlik kampında üç haftalık programları boyunca 72 saatlik dil eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, aynı zamanda birçok sosyal ve kültürel aktiviteye de katılarak ülkeler arasında yeni köprülerin kurulmasına ve Türk kültürünün tanıtılmasına katkıda bulundular. Haftalık 4 saat olan proje derslerinde de çok kültürlülük ve sınırların kaldırılması temalarına ilişkin geziler ve röportajlar yaparak hem kamp arkadaşlarını hem de Frankfurt halkını daha yakından tanıma imkânı buldular.

Frankfurt'un komşu şehirleri olan Heidelberg, Mainz ve Mannheim'a da düzenlenen gezilerde kültürel ve tarihsel dokuyu tanımalarını sağlayan anketleri grup arkadaşlarıyla birlikte tamamladılar.

Kültür geceleri, karaoke etkinlikleri ve akşam yürüyüşleriyle dolu dolu geçirdikleri bu üç hafta sonunda öğrencilerimizden Didem GÜNGÖR "A2" ve Gökçe Aybeniz SEVİM "B2" düzeyi kursa katılım sertifikalarını aldılar.

Yeni arkadaşlıklar, kurulan köprüler ve dil gelişimleri yönünden birçok kazanım elde eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Son DüzenlenmeSalı, 15 Eylül 2015 09:55
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000