Haberler

TED TEKNOLOJİ EĞİTİMİNDE DÖNÜŞÜM ZİRVESİ'Nİ DÜZENLEDİK

 

dijital donusum zirvesi
Okulumuzun organizasyonuyla ve Microsoft firmasının katkılarıyla 20 Mart 2021 Cumartesi günü çevrimiçi ortamda, “TED Teknoloji Eğitiminde Dönüşüm Zirvesi”ni düzenledik. Zirvenin açılış oturumunda Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bilişim Garajı Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Microsoft Bulut Teknolojileri Uzmanı ve 2000 yılı mezunumuz Aydın Aslantaş  ve Pearson Eğitim Danışmanı Steve INGLE’ın konuşmacı olarak yer aldı.

TED Okulları Öğretmenleri Uzaktan Öğretim Sürecindeki Deneyimleri Paylaştı

Türk Eğitim Derneği Okullarında görev yapan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmenlerinin çevrimiçi platformda bir araya geldiği etkinlikte, uzaktan öğretim sürecine ilişkin bilgi, birikim ve deneyimler paylaşıldı. 9. sınıf öğrencilerimiz Simay Yüksel ve Bora İmren moderatörlüğünde gerçekleşen “Teknolojiye Yön Verecek Nesilleri Yetiştirmek” temalı açılış oturumu, TED Ankara Koleji’nin resmi YouTube hesabı üzerinden canlı olarak da izlendi. 

Açılış oturumundan sonra Microsoft Türkiye Eğitim Çözümleri Uzmanı Harun Güralp, teknoloji eğitimindeki yenilikçi çözümleri anlattı ve öğretmenlerle bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Program, TED Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenlerinin kodlama, robotik, 3B tasarım, dijital içerik üretme, dijital güvenlik ve etik gibi öğretim programında yer alan kazanımlara ait deneyimlerinin paylaşıldığı oturumlarla devam etti. Etkinlik boyunca katılımcılar, sanal salonda diğer katılımcılarla sohbet etme imkanı da buldular. Kapanış oturumunda, atölye çalışmasına katılan öğretmenlere Microsoft Yenilikçi Eğitmen (MIE) Belgesi ve yapılan çekilişle iki öğretmene 12 aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliği hediye edildi.

Zirvenin açılış oturumunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. 
https://www.youtube.com/watch?v=lfCRRVj0zxg

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Ağustos 2021 08:40