“Edebiyat ve Yaratıcı Drama Günleri”nin Dördüncüsünü Gerçekleştirdik

Türk Dili ve Edebiyatı Zümremiz, okulumuz Bilim İnsanı Programı’nda öğrenim gören 9. sınıf öğrencilerimizi bir araya getirdi. 5 Mart ve 10 Mart 2021 tarihlerinde çevrimiçi ortamda buluşan öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde grup çalışması yaparak edebiyatımızın usta şairi Hilmi Yavuz’un şiirlerini değerlendirdi. Şiirde çağrışımların, imgelerin izinden giderek “lirik şiir” kavramına ulaştı.

Etkinlikte dramanın eğitici gücü ile yaratı becerilerini geliştiren öğrencilerimiz, çağrışımlar yoluyla Türk dilinin ve şiir evreninin zenginliğini duyumsadı.

Okulumuzda dört yıldır verimli bir şekilde sürdürülen “Edebiyat ve Yaratıcı Drama Günleri” bu yıl da öğrencilerimizin yaparak-yaşayarak öğrenmelerine, eğitsel etkinliklerde etkin rol almalarına, grup çalışmasının ve iş birliğinin değerini fark etmelerine olanak sağladı. Bu keyifli öğrenme ortamı için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 10 Mart 2021 12:41