Haberler

VI. OĞUZ ATAY ÖYKÜ YARIŞMASI

Bu yıl Oğuz Atay Öykü Yarışması’nın altıncısını gerçekleştirdik, mutluyuz, kıvançlıyız. Kıvançlıyız çünkü Oğuz Atay Öykü Yarışma’mız TED ailesinin aidiyet duygusunun gelişimine katkı sağlamaya devam ederken, süreklilik kazanmış, öğrencilerimiz, Oğuz ATAY gibi Türk Edebiyatının büyük bir ismiyle aynı okulda öğrenim görmenin ve onu yakından tanımaya çalışmanın gururunu bir kez daha yaşamışlardır. Türkiye ve Kıbrıs sathına yayılmış TED Okulları arasında iletişimi geliştiren bu yarışmanın, geçtiğimiz yıllar düşünüldüğünde katılımın giderek çoğaldığı, öykülerin niteliğinin daha iyiye gittiği bir etkinlik olduğu söylenebilir. Biriken bu tecrübenin ilerleyen yıllarda öğrencilerimizin edebiyata ilgilerini artırmaya yardımcı olacağı kesindir. Edebiyat sadece okuma, yazma zenginliği değildir, aynı zamanda farklılıklara duyarlılığı, hoşgörüyü, şefkatli bireyler ve demokratik kimlikler yetişmesine de büyük katkılar sağlayarak öğrencilerimizin kültürel ve kişisel gelişimlerini de destekleyen sanat eserleridir. Araştıran, sorgulayan, yaratıcı gençlik mutlaka yaşam boyu edebiyattan zevk alarak bu özelliklerini güçlendirebilecek ve evrensel insan değerlerine ilmek atarak daha iyi bir dünya anlayışına katkı sağlayacaktır.

Oğuz Atay Öykü Yarışması’na bu yıl Türk Eğitim Derneği çatısı altında yer alan 29 okul 74 öyküyle katılmıştır. Öğrencilerimizin yarışmaya gönderdiği bu öykülerin ön değerlendirmesi okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından yapılmıştır. İlk elemenin sonucunda belirlenen on öykü jüri üyelerinin dikkatine sunulmuştur. TED Ankara Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı ve bir önceki yıl ilk üçe giren öykülerin yer aldığı TED İstanbul Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Hatay Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Malatya Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı’nından oluşan jüri bu on öyküden üçünü dereceye layık bulmuştur.

İlk üçte yer alan öykülerimiz:

1.lik ÖDÜLÜ: “Geçmişin Ayak İzleri”, Sude SERTDURAK, TED EGE KOLEJİ

2.lik ÖDÜLÜ: “Sanrı”, Ömer Rutkay GÜNDÜZ, TED ALİAĞA KOLEJİ

3.lük ÖDÜLÜ: “Kapıcı”, Cem EKE, TED KOCAELİ KOLEJİ

Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür eder, yarışmamızın sağlıklı günlerde yüz yüze yapılabilen törenlerle devamını dileriz.

oguz atay

Son DüzenlenmeCuma, 05 Mart 2021 22:04