Ortaokul 8.sınıf öğrencilerimiz JMUNESCO 21’ etkinliğinde üstün başarı gösterdiler.

Tüm dünyada öğrencilerin, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerin sorunları üzerine eğilerek İngilizce diplomasi eğitimi almaları amacıyla düzenlenen, Model Birleşmiş Milletler organizasyonlarından biri olan, “Junior Model United Nations Educational Scientific and Cultural Organization Conference in Turkey” etkinliğinde İngilizce öğretmenlerimizden İpek Ç. Öztürk ve Esra Öztürk rehberliğinde 8.sınıftan 15 öğrencimiz üstün başarı gösterdiler. Alp Arman İkeda, Aybars Barlas, Buğra Ermihan, Celile İpek Gürkaynak, Defne Kaya, Doğa Sivri, Duru Ballıoğlu, Evie Neff, Mete Demir, Selen Gökçe Ülkar, Turan Alp Uzer, Umay Gaya Ayan, Yağmur Zeynep Mutlu, Zeynep Beril Karartı’ dan kurulu öğrenci delegasyonu olarak 20-21 Şubat 2021 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Uluslararası Laboratuvar Okulu (BLIS)’nun çevrimiçi ortamda düzenlediği etkinliğe katıldılar. Öğrencilerimiz, etkinlikte kabul edilen 11 çözüm önerisinin 4’ünde ana sunucu, 2’sinde ise yardımcı sunucu olarak görev alma başarısını göstererek Okulumuzu onurlandırmışlardır.

Öğrencilerimiz JMUNESCO etkinliğine hazırlık sürecinde Lisemiz Politika ve Diplomasi Kulübü ile bir araya geldi. Ayrıca düzenlenen bir webinarda Emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile buluştular. Büyükelçi Apakan’ın, Birleşmiş Milletler’in amacı, ana organları ve çalışma alanları hakkında bilgilendirmelerinin yer aldığı etkinlikte soru ve paylaşımlarıyla heyecanla katıldılar. Bu keyifli webinarlarda öğrencilerimizin davetini kabul eden Saygıdeğer Büyükelçi Apakan’a ve Lise Politika ve Diplomasi Kulübüne teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz bu süreçte edindikleri İngilizce dil becerisi ve diplomasi konusundaki bilgilerini gelecekte de her platformda kullanmaya devam ederek pek çok başarıya imza atacaklardır.

Son DüzenlenmeCuma, 17 Aralık 2021 10:58