Haberler

“Edebiyatımızda Yarınlar /Ferda” Söyleşisi

 file

Şair- Yazar Çiğdem Sezer Gençlerimizle Buluştu

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi, günümüz şair ve yazarlarından Sayın Çiğdem Sezer’i lise kısmı 11. Sınıf öğrencilerimizle “Edebiyatımzıda Yarınlar/Ferda” isimli bir söyleşi programında bir araya getirdi. Koordinatörlüğünü edebiyat öğretmenimiz Başak İngin’in, moderatörlüğünü ise 11- T sınıfı öğrencilerimizden Irmak Sözen’in yürüttüğü, 200 kişinin katılımı ile gerçekleşen ve bir saat süren bu söyleşinin ilk kısmında Çiğdem Sezer’in şiir serüvenine, şiir yazma evrenine, şiir türünün ve dünyasının dayandığı temel ilkelere, günümüz şiirine ve eleştirel bakış açısının önemine değinildi. Programın ikinci kısmında ise sanatçının son yapıtı olan “Ferda” üzerine konuşuldu. Ferda’nın şiir dünyamızın önemli isimlerinden olan Tevfik Fikret ve Attilâ İlhan’ın aynı adla ürettikleri “Ferda” isimli eserleri ile sanatçının “Ferda” dünyası metinlerarasılık bağlamında değerlendirildi, sanatçımız ve öğrencilerimiz konuyla ilgili fikir alış verişinde bulundular.

Sen derece keyifli ve verimli geçen söyleşimize gençlerin gösterdiği yoğun ilgi ve merak bizleri de Sayın Çiğdem Sezer’i de memnun etti. Çiğdem Sezer, “Sizler gibi aydınlık düşünceleri gençlerimizin var olduğunu bilmek bana heyecan ve umut veriyor. Sizler istedikten sonra yapamayacağınız hiçbir şey yok. Sizlere güveniyorum.” diyerek hepimizi heyecanlandırdı.

Sanatçımızın öğrencilerimizin eleştirel ve sorgulayıcı bakışından ve sanata, sanatçıya olan saygı ve merakından bizler de dinleyici olarak en az Sayın Çiğdem Sezer kadar etkilendik.

Pandemi süreci içinde bile olsa bu şekilde bir kültürel paylaşımın ne derece kıymetli olduğunun altını çizen Sayın Sezer’e bizlere ayırdığı değerli vaktinden ve yolumuzu aydınlatan umut verici sözlerinden, öğütlerinden dolayı içten teşekkürlerimizi sunar, sağlıklı günlerle bir araya gelmeyi temenni ederiz.

file 1    file 2

Son DüzenlenmeÇarşamba, 20 Ocak 2021 16:59