Logo
Bu sayfayı yazdır

Türk Dili ve Edebiyatı Derslerinde Yaratıcı Etkinlikler: Padlet ve Popplet

Türk Dili ve Edebiyatı Derslerinde Yaratıcı Etkinlikler: Padlet ve Popplet

edebiyat

Küresel salgın sürecinde çevrim içi yürütülen derslerde en çok zorlanılan konulardan birisi öğrencilerin ilgisini canlı tutmak, onları etkin bir şekilde derse katabilmektir. Bu da beraberinde yaratıcı çözüm arayışlarını getirdi. Padlet ve Popplet gibi uygulamalar çevrim içi öğretim kaynaklarında öne çıkan uygulamalar arasındadır. 

Padlet, öğrencilerden anında dönüt almak, bilgi düzeylerini ölçmek, belirli konularda yorumlarını almak ve etkileşime geçmek için hazırlanan ve kullanımı oldukça basit olan bir uygulamadır. Padlet’in temel amacı dersi daha etkileşimli hale getirip öğrencilerin dersin bir parçası olmasına olanak sağlamaktır. Bu uygulamada öğretmenler öğrencilere genellikle yoruma dayalı bir soru verip bu soru üzerine herkesin görebileceği cevaplar vermelerini isterler. Bu da öğrencilerin dersin bir parçası olduğunu hissetmelerini derste var olmalarını sağlar. 

Popplet ise kavram haritaları oluşturmanın yanında öğrencilerin bir proje hakkında iş birliğine dayalı olarak çalışmalarına da olanak sağlamaktadır. Yalnızlaşılan bir ortamda küme çalışmasına olanak tanıyan akran eğitimine katkı sunan bir uygulama. Ders içinde öğrencileri etkin kılabilen işlevsel bir uygulamadır. Ara yüzleri oldukça kullanışlı olan bu uygulamalar, özellikle Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin çevrim içi oturumlarında öğrencilerin ilgilerini çekmek ve katılımlarını sağlamak için oldukça etkili iki yöntemdir.  Örnek uygulamalar,  dersin her aşamasında kullanıma uygundur.

Alan içinde bu uygulamaları daha etkin ve etkili kullanabilmek için Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Fatma Sever ile kurum eğitim teknoloğumuz Şerife Özen Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde kullanılabilecek sanatsal metinler eşliğinde örnek üç uygulama hazırlayarak 28 Aralık 2020 tarihinde zümre öğretmenlerine uygulamalarla anlatmışlardır. 

edebiyat1

Son DüzenlenmeSalı, 29 Aralık 2020 12:05
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000