9. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali'ne Katıldık

uluslarasi cocuk film festivalib

Lise Kısmı 11. sınıf IB programı öğrencilerimiz bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 9. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivaline katıldı. Çocuk haklarının daha çok sayıda yetişkin ve çocuk tarafından bilinmesini, yaygınlaşmasını ve hayata geçmesini sağlamak, çocuk hakları alanında duyarlı ve bilinçli çocuk hakları savunucuları yetiştirmek, Türkiye’deki ve Dünya’daki çocukların sorunları ile ilgili olarak, uluslararası düzeyde toplum bilinci oluşturmak, ülkelerin kültürel, toplumsal ve ekonomik çeşitliliğine rağmen ortak bakış açısıyla, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin evrensel yönünün ortaya çıkartılması amacıyla düzenlenen festivalde öğrencilerimiz TED Ankara Koleji mezunu yapımcı-yönetmen Prof. Dr. Kağan OLGUNTÜRK ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Zeynep ÇOLAK’ın katkılarıyla Çocuk Hakları üzerine düzenlenen film festivalinden seçilen dört filmi inceleyerek Çocuk Hakları konusunda bilinçlenmek ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yaptı.

4 hafta süren bu projede öğrencilerimiz, her hafta çevrimiçi bir toplantı ile film incelemeleri yaptılar. Gergely Fonyo tarafından yönetilen “Benim Annem En İyisi”, Murad Atshan tarafından yönetilen “Küçük Ayak İzleri”, Jeanne Signé tarafından yönetilen “Gelişmiş Bebek” ve son olarak Brian Blum tarafından yönetilen “Kızım Yoshiko” isimli filmleri incelediler. Bu incelemelerde öncelikle filmler ve yönetmenleri hakkında bilgiler, Macar sineması, Alman sineması, Fransız sineması, bağımsız sinema ve bağımsız Amerikan sineması hakkında yaptıkları araştırmaları paylaşarak, çocuk hakları, filmin olay örgüsü, filmdeki figürler ve özellikleri, filmdeki uzamlar, filmde zaman olgusu ve temalar hakkında sunumlar yaptılar. Yapımcı-yönetmen Prof, Dr. OLGUNTÜRK filmlerdeki teknik ve kuramları anlatarak akademik ve nesnel bir bakış açısıyla film incelenmesi konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

uluslararası cocuk haklari film festivali