Haberler

BİLGİSAYAR BİLİMLERİ HAFTASINDA HOUR OF CODE ETKİNLİKLERİNDE YERİMİZİ ALDIK

Kodlama Saati (Hour of Code), code.org tarafından organize edilen, bilgisayar bilimlerine merhaba demek için tüm dünyada uygulanan bir etkinliktir.

07-13 Aralık 2020 tarihinde küresel bir hareket olarak kutlanan Kodlama Saati Etkinliği’ne yüzlerce ülkede milyonlarca öğrenci katılarak kodlamanın sırrını çözmeye çalışmaktadır. Bu online platformda her yaşa göre tasarlanmış dersler öğrenci ve öğretmen paylaşımını artırmakta ve kodlamanın önemi vurgulanmaktadır.

Kodlama Saati'nin ana amacı bilgisayar programlamanın karmaşık bir şey olmadığını ve eğlenceli olduğunu göstermektir. Kodlamayı öğrenmek, kişinin yaratıcılığını, mantığını, eleştirel düşünce yapısını ve problem çözme yeteneğini geliştirir.

Eğlenirken öğreten bu etkinliğe ortaokul öğrencilerimiz de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında katıldılar. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz Hour of Code sitesi üzerinden dünyadaki uygulamaları izlediler ve MINECRAFT etkinliğinde verilen problemi çözerek sonuca ulaşarak sertifikalarını aldılar. Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi alan 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz Python programlama dilinde programlar yazdılar.

Hour of Code etkiliklerine katılan öğrencilerimizi kutluyoruz.