Zooming into Literature

Lise Kısmı İngilizce Zümremiz tarafından TED Okulları İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla 8 Haziran 2020 tarihinde “Zooming into Literature”adlı İngiliz edebiyatı öğretim teknikleri sempozyumu gerçekleştirildi. Lise Kısmı İngilizce öğretmenlerimizin yönetiminde 10 farklı atölyenin gerçekleştirildiği sempoyuma TED Afyon, TED Atakent, TED Bodrum, TED Bursa, TED Çorum, TED Diyarbakır, TED Ege, TED Gaziantep, TED Hatay, TED Isparta, TED İstanbul, TED İzmir, TED Karabük, TED Kdz Ereğli, TED Kayseri, TED Konya, TED Mersin, TED Rönesans, TED Samsun, TED Sivas, TED Trabzon, TED Van, TED Zonguldak ve Okulumuzdan toplam 150 İngilizce öğretmeni katıldı.

İngiliz Edebiyatı öğretim tekniklerinin diğer TED okulları öğretmenleriyle paylaşılmasının amaçlandığı etkinliğin organizasyonunda öğretmenlerimiz   Nilgün Yücel, Oğuz Güler ve Başak Duman görev aldı. Etkinlik videosunda öğrencilerimiz Ata Göloğlu (11/U) ve SelinTemren (11/U sunuş yaptı.

Sempozyumda yer alan öğretmenlerimizin atölye başlıkları şunlardır:

1) Red Dress – Demet Alpat

2) Caricatures & Cartoons – Zeynep Cuhruk

3) The Road Not Taken & Stopping by Woods on a Snowy Evening – Sinem Orallı

4) Search for My Tongue – Darin Crowell

5) The Destructors – Flynn Resnick

6) Seven Ages of Man – Gökçe Gürsoy

7) The Story of an Hour – Çağrı Yurttaş Dirlik

8) Dreams & Harlem – Zeren Sarıkaya

9) Annabell Lee – Gülseren Kalafat

10) The Amazon Rainforest by Ellie R., Bozeman, MT - Examples of Teaching 21st Century Skills – Caleb R. Cook