Logo
Bu sayfayı yazdır

TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI!

TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI!

   birinciler  

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge finali 12 Mart 2020 tarihinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmada TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Kimya, Matematik ve Teknoloji tasarım dallarında birincilik, Biyoloji,  Sosyoloji ve Tarih dallarında ikincilik ödülünü aldı.

ikinciler

TED Ankara Koleji lise öğrencileri Selin Korkem ve Sıla Nadir Kimya dalında, “Demleme suyu sıcaklığının çaydaki kafein ve flavonoid salınımına etkisi” adlı proje ile birinci, Matematik dalında Gizem Zorlu, “Morley Teoremi’nin düzgün çokgenlere uyarlanmasıyla gizli görüntü paylaşım şemasına getirilen yeni bir yaklaşım” adlı proje ile birinci, Teknoloji Tasarım dalında Dila Tosun ve İdil Görgülü “Kibele: Yeni bir hassas tarım sensörü ve akıllı karar sistemi” adlı proje ile birinci olurken, Biyoloji dalında Doruk Yalçın “Beyin tümörü tedavisi için ketorolak trometamin içeren nanopartiküllerin araştırılması” adlı proje ile ikinci, Sosyoloji dalında Deniz Pektaş ve Ayşe Deniz Karabey “Bir ‘Latte’nin kırk yıl hatırı vardır-Ankara ili örneği) adlı proje ile ikinci, Tarih dalında Alkım Özkazanç “Ahilerin yarattığı bir hükümet: Ankara Ahi İdaresi’nin Venedik Cumhuriyeti ile karşılaştırılarak değerlendirilmesi” adlı proje ile ikinci oldu.

51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Ankara bölgesinden bu yıl 760 proje başvuruda bulunmuş, içlerinden 100 tanesi sergilenmek üzere bölge finallerine davet edilmişti. Okulumuzdan 17 projenin davet edildiği, 6'sının ödül aldığı yarışmanın birincileri Haziran ayında yapılacak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Son DüzenlenmePerşembe, 12 Mart 2020 13:16
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000