Haberler

Geleneksel Fizik Kimya ve Biyoloji Günleri’ni Gerçekleştirdik

IMG 9162

Lise Kısmı Geleneksel Fizik, Kimya ve Biyoloji (FKB) Günleri’ni, bu yıl 13 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirdik.

Temel bilimlerin hayatımızdaki yeri ve öneminin vurgulanması, bilimsel düşünce becerisinin yaygınlaşması, araştırma ve deney yoluyla öğrencilerimizin keşfetmenin mutluluğuna varmaları ve bilimin eğlenceli yanlarının da olduğunu görmeleri amacıyla Lise Çok Amaçlı Salonda kurulan stantlarda birbirinden ilginç deneyleri gerçekleştiren öğrencilerimiz, arkadaşlarına gün boyunca sunum yaptılar.

Öğle arasında ise Kolej sokağında öğretmenlerimizin gözetiminde yapılan sihirli selüloz, fil macunu, sıvı azot ve yanan deterjan deneyleri, renkli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu. 

FKB Günleri kapsamında ‘92 mezunlarımızdan Ankara Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yeşim Doğan, konferans salonunda öğrencilerimize “Kimya ve biyolojinin ışığında suç olaylarının aydınlatılması” başlıklı konferans verdi. Doç. Dr. Doğan, “Adli bilimlerin her dalı olay, olay yeri ve olaya karışan kişiler arasında bağ kurmaya çalışır.” diyerek kendi alanı olan DNA analizi konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Son DüzenlenmePazartesi, 13 Ocak 2020 12:29