Altınköy Açık Hava Müzesini Gezdik

Lise Kısmı Gezi ve İnceleme Kulübü öğretmenlerimiz Yeşim Subaşı ve Caner Dinçer tarafından 12. sınıf düzeyinde 55 öğrencimizin katılımıyla “Yaşayan Köy Altınköy” gezisi gerçekleştirildi.

Altınköy Açık Hava Müzesinin sınıf dışı öğrenme ortamı olduğu düşüncesiyle, müzede keşfedilecek alanlar önceden belirlenerek gezinin daha verimli, öğrenilen bilgilerin daha kalıcı hale getirilmesi amaçlandı.

Müze içerisinde yer alan konaklar, değirmenler, atölyeler (dokuma, demirci, kalaycı vb.), köy meydanında yer alan köy kahvesi, odası, ilkokulu, bakkalı ve taş fırını ziyaret edildi.

Kastamonu - Karabük yöresinin dağ köylerinden taşınmış 80-125 yıllık ahşap çantı bina ve dükkan ile eski yapılara uygun yapılmış 20 adet hizmet  binası, yayla - bağ evleri keşfedildi. Böylece öğrencilerimizin Batı Karadeniz yöresindeki köy insanının aile ve iş hayatları ile inşaat ve iç dizayn yeteneklerini tanımaları ve eskiden nasıl yaşam sürdükleri konusundai fikir sahibi olmaları sağlandı.

Son DüzenlenmeCuma, 03 Ocak 2020 14:39