5. Sınıf Öğrencilerimiz Bor Madeninin Ağırlığını Ölçtü

Ortaokul 5.sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersi kapsamında “Bor Madeninin Ağırlığını Ölçelim” adlı STEM etkinliğini gerçekleştirdiler. Bu etkinlikle öğrencilerin dinamometrenin çalışma prensibini kavramaları, verilen malzemelerle kendi dinamometrelerini tasarlamaları amaçlandı.

Etkinlik kapsamında öğrencilerden, sözü geçen STEM disiplinlerine özgü becerileri geliştirmeleri ve tasarlayacakları dinamometrenin en fazla 10N en az 1N ölçebilecek hassaslıkta, tekrar kullanılabilen, ölçümün rahat okunabilmesi, düşük maliyetli ve estetik olması gibi kriterleri göz önünde bulundurmaları beklendi.

Fen laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler; yaratıcılık, bir gruba ait olma, yönerge izleme, değerlendirme, zamanı etkili kullanma, bilgiyi kullanma, ve problem çözme gibi becerileri edindiler.