Haberler

Hour of Code Etkinliklerimiz

2019121209521011 5df1e39a6aa59

Kodlama Saati (Hour of Code), code.org tarafından organize edilen, halka açık ve kar amacı gütmeyen, bilgisayar biliminin hayatımıza katkısını okullarda öğretmeyi amaçlayan bir organizasyondur. 

09-15 Aralık 2019 tarihinde küresel bir hareket olarak kutlanan Kodlama Saati Etkinliği’ne yüzlerce ülkede milyonlarca öğrenci katılarak kodlamanın sırrını çözmeye çalışmaktadır. Bu online platformda her yaşa göre tasarlanmış ve 45’ten fazla dilde hazırlanan dersler öğrenci ve öğretmen paylaşımını artırmakta ve kodlamanın önemi vurgulanmaktadır.

Bu eğlenirken öğreten etkinliğe ortaokul öğrencilerimiz de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında katıldılar.

5.sınıflarımız arasında bir “Kodlama Yarışması” düzenlendi. Öğrencilerimiz, öğrendikleri kodlama bilgileri ile problem çözebilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, yaratıcı düşünebilme gibi kazandıkları önemli becerileri göstermeye çalıştılar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize katılım belgesi, dereceye giren öğrencilerimize de başarı belgeleri verilerek haftanın önemine değinildi. 

6. sınıf öğrencilerimiz geçen yıl edindikleri Small Basic ile kodlama bilgilerini geliştirerek kodlama çalışmaları yaptılar. Metin ve grafik tabanlı kodlama çalışmalarında değişkenler, koşullar ve döngüler kullanarak bilgilerini bir üst seviyeye taşımış oldular. Aynı zamanda Hour of Code sitesi üzerinden dünyadaki uygulamaları izlediler ve blok kodlama yöntemleriyle verilen problemi çözerek sonuca ulaştılar.

Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi alan 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise HTML dili kullanarak web sayfaları hazırladılar, Python programlama diline de giriş yaparak temel seviyede programlar yazdılar.