Logo
Bu sayfayı yazdır

Anadolu Uygarlıklarına Yolculuk

Anadolu Uygarlıklarına Yolculuk

201912021050563 5de4c26051716

 “Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”nün 5.sınıf ve 6.sınıf öğrencileri, 27 Kasım 2019 Çarşamba günü Öğrenci ve İdari İşler Müdür Yardımcısı Hakan CAMGÖZ, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Büşra DÖNMEZ ve Emine GÖK rehberliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiler. 

   Keşfederek öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrencilerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle açılan ve kendine özgü benzersiz koleksiyonuyla dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeki arkeolojik eserleri Paleolitik Çağ’dan başlayarak kronolojik bir sırayla görme fırsatı buldular. 

   Asurların, Hititlerin, Friglerin, Urartuların ve Lidyalıların İlk Çağ’da yarattıkları eserleri inceleyerek ve onlarla ilgili oluşturdukları hikayeleri dramalarla sergilediler. Tarihsel nesnelere etkileşim kurarak, zengin bir görsel bellek oluşturmanın mutluluğunu yaşadılar. Gezi sırasında hazine avı oynayan öğrenciler, koleksiyon oluşturmanın kültürel mirası yaşatan boyutunu tartışarak, tarihsel mirasımıza olan duyarlılıklarını geliştirdiler.

 

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000