Logo
Bu sayfayı yazdır

“Amatör Denizci Belgesi” ve “Kısa Mesafe Telsiz Kullanımı” Eğitimi ve Sınavlarını Gerçekleştirdik

“Amatör Denizci Belgesi” ve “Kısa Mesafe Telsiz Kullanımı” Eğitimi ve Sınavlarını Gerçekleştirdik

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olan 2023’e kadar 1 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına denizcilik kültürünü aşılamak, "denizci millet-denizci ülke" hedefine ulaşmak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından amatör denizci eğitim programı projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile tüm Liman Başkanlıklarında ücretsiz “Amatör Denizci Belgesi” ve “Kısa Mesafe Telsiz Kullanımı” eğitimi ve sınavları yapılmaktadır.

Söz konusu eğitimlere katılıp yapılan sınavları kazanan katılımcılara verilecek olan ADB ve KMT Belgesi tüm uluslararası ve iç sularda geçerli olup ticari olmamak koşulu ile kazanan katılımcılar 2,5 m. - 24 m. arası tüm deniz taşıtlarını kullanma yetkisine sahip olmaktadırlar.

Bu çerçevede, “Amatör Denizci Belgesi” ve “Kısa Mesafe Telsiz Kullanımı” eğitimi ve sınavları, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden Uzakyol Vardiya Zabiti ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Nadire Ezgi Ömür ve Eğitim Sorumlusu Uzman Cansel Şahin tarafından,  30 Kasım 2019 Cumartesi günü Okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Yapılan eğitim ve sınavlara, Kurumumuz ve TED Genel Merkezi çalışanlarından yaklaşık 160 personelimiz katılımışlardır.

Son DüzenlenmePazartesi, 02 Aralık 2019 07:47
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000