TED-UNICEF Kulübü Öğrencilerimiz Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

IMG 6519

Dünya ülkeleri arasında imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda faaliyet gösteren UNICEF, 1946 yılında Birleşmiş Milletler Çocuklara Acil Yardım Fonu adıyla kurulmuştur. Daha sonra 1954 yılında BM genel kurulu tarafından çocuk haklarının korunması adına tanıtım ve savunma çalışmaları yapmak, çocukların genel gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak, ve çocukların potansiyellerini eksiksiz biçimde gerçekleştirmek için fırsatlar yaratmak üzere görevlendirilmiştir. Çocuk haklarına kalıcı etik ilkeler olarak yerleşiklik kazandırmak, çocuklara yönelik davranışları çocuk hakları doğrultusunda uluslararası standartlara kavuşturmak için çaba göstermektedir. UNICEF her yıl çocuk haklarına dair sözleşmenin imzalandığı 20 Kasım gününü Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutluyor. Bu yıl çok özel, çünkü sözleşmenin 30. Yılı. Bu amaçla UNICEF’in başlattığı imza kampanyasına Lise Kısmı TED-UNICEF Kulübü de destek verdi. Bu amaçla tüm öğrenci ve öğretmenlerimize bu günü hatırlatacak mavi bileklikler dağıtıldı. Kolej sokağında Shake That dans grubunun gerçekleştirdiği dans gösterisinin ardından öğrencillerimiz çocuklar için istedikleri hakları UNICEF panosuna astılar.

WhatsApp Image 2019 11 15 at 13.33.171

Her çocuk için her hakkı istemeye devam ediyor, imza kampanyasına herkesin desteğini bekliyoruz.

İmza için http://unicef.org.tr/dunyacocukgunu/ linkini tıklayabilirsiniz.

Son DüzenlenmeCuma, 15 Kasım 2019 17:07