Haberler

8. Sınıf Öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları Seçmeli Dersinde ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni Ziyaret Ettiler

8. Sınıf Bilim Uygulamaları seçmeli dersi öğrencilerimiz ile onların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak amacıyla ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni ziyaret ettik. 

Öğrencilerimiz müzede yer alan tarım aletleri, uçak ve lokomotif gibi nesnelerin yer aldığı açık hava sergisini ve klasik otomobil sergisini gezerek farklı gözlemler yapma fırsatı buldular. Klasik otomobil sergisinde, ülkemizde tasarlanıp üretilen ilk otomobil olan Devrim Arabası’nı ve birçok farklı klasik otomobili yakından inceleyerek keyifli vakit geçirdiler. 

Ayrıca öğrencilerimiz, Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi’ni gezerek; Anadolu’da tarih boyunca bilim ve teknolojinin gelişimini incelerken, günümüzde kullanılmayan daktilo, fotoğraf makineleri, radyo ve bilgisayarlar örneklerini gördüler. Geçmişten günümüze keyifli bir bilimsel yolculuğa çıkaran sergide, ODTÜ’nün ilk yıllarında kullanılan bilim setlerini ve teknik aletlerini yakından inceleyen öğrencilerimiz, teknoloji ve bilimin yıllar içinde gelişimine yakından şahit oldular.