5. Sınıf Öğrencilerimiz Plickers Etkinliğini Uyguladılar

5. Sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersi kapsamında bitkiler konusunu daha iyi kavramak, keyifli ve verimli bir ders süreci geçirmek için Plickers programını kullanarak etkinlik yaptılar.

Okulumuzun Fen Bilimleri laboratuvarlarında ve sınıflarında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz; teknoloji sayesinde hem eğlenip, hem de kendilerini test edebilme fırsatı

Bitkiler konusu anlatılmadan önce geçmiş bilgilerini test etmek amacıyla Plickers uygulamasındaki test uygulandı. Öğrencilere verilen kodlar sayesinde, soruyu tahtada gördükten sonra düşündükleri doğru cevabı göstermek için ellerindeki kod kağıdını öğretmenlerinde bulunan akıllı telefona tutarak soruların yanıtlarını öğrendiler. Konu süreç içerisinde anlatıldıktan sonra Plickers uygulamasındaki aynı test, tekrardan uygulanarak öğrencilerin konu anlatıldıktan sonraki doğru yanıt yüzdelerine bakıldı. Böylece öğrencilere teknoloji yardımıyla ön test ve son test uygulanmış oldu.