Logo
Bu sayfayı yazdır

7. Sınıf Öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları Seçmeli Dersinde MTA Tabiat Tarihi Müzesini Ziyaret Ettiler

7. Sınıf Öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları Seçmeli Dersinde MTA Tabiat Tarihi Müzesini Ziyaret Ettiler

24.10.2019 tarihinde 7. Sınıf Bilim Uygulamaları seçmeli dersi öğrencilerimiz ile birlikte onların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak amacıyla MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettik. 

Öğrencilerimiz müzede yer alan fil, dinazor, balina fosilleri, süs taşları, güneş sistemi, mağaralar,  mağara sanatları, sistematik mineroloji,  kristaller, süs taşları, türkiye yeraltı kaynakları, türkiye madencilik tarihi ile ilgili farklı gözlemler yapma fırsatı buldular. 

Ayrıca öğrencilerimiz Bilim Tüneli’nde ülkemizin jeolojik miras alanlarını, Güney Afrika’nın en gözde safari parklarını, deniz altındaki resiflerde gözlenen biyolojik çeşitliliği ve çiçeklerin göz alıcı renkli dünyasını izleme fırsatı buldular.

Türkiye’nin uluslararası standartlara sahip ilk ve tek tabiat tarihi müzesi koleksiyonu inceleyen öğrencilerimiz; müzede ülkemiz ve dünyanın çeşitli yerlerinden hayvan ve bitki türleri, fosil, mineral, kayaç ve maden örneklerini inceleme ve gözlem yapma fırsatını buldular. Ayrıca enerji parkında her türlü enerji kaynakları, enerji üretim şekilleri ve maden ocaklarının sergilendiği alanı gezdiler.

 

 

 

 

 

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 01 Kasım 2019 14:01
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000