Haberler

2015 Mezunlarımızı Uğurladık

2015 Mezunlarımızı Uğurladık

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2015 mezunlarını, 25 Haziran akşamı stadyumumuzda düzenlenen törenle yeni yaşamlarına uğurladık.

şu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Lise Müdürümüz Aydın Ünal, yöneticilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederek başladığı konuşmasında TED Ankara Koleji’nin ulusal kimliğinden ödün vermeden yüzünü ve kafasını Batı’ya çevirebilen, Türk toplumunun uygarlığa açılan penceresi olarak varlığını sürdüren büyük bir Cumhuriyet kurumu olduğunu ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün uygar bir toplum yaratma idealini gerçekleştirmek için çalışmalarını ulusal ve uluslararası ölçekte büyük bir ciddiyetle sürdürdüğünü ifade etti. Okul Müdürümüz, 2015 mezunlarımıza ise şöyle seslendi: “Sevgili 2015 Mezunları, ortaöğretimdeki başarı yolculuğunuz sona erdi. Yelkenlerinizi sıkı tutunuz, rüzgarlara kanmayınız. Rotanız ve pusulanız belli. TED Ankara Koleji Vakfı Okulları özgür düşüncenin, eleştirel düşüncenin anavatanıdır. Yolunuz açık olsun”.

Okul birincisi Can Livanelioğlu, okul ikincisi Onat Güner ve okul üçüncüsü Ezgi Çelik’e diplomalarının yanı sıra ödüllerini Türk Eğitim Derneği adına Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı adına Yönetim Kurulu II. Başkanı Ahmet Çörtoğlu, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Genel Başkan Kutluhan Olcay, Okul Koruma Derneği adına Başkan Esin Gönenç ve Okul Aile Birliği adına Başkan Alev Akkerman takdim etti. Koruma Derneğimiz aynı zamanda 11. sınıflar birincisi Mert Kurttekin’i de başarısı nedeniyle ödüllendirdi.

Kutluhan Olcay, Lise Müdürümüz Aydın Ünal’ın şahsında 2015 mezunlarını yetiştiren tüm öğretmenlere teşekkür çiçeği sundu.

Okul düzeyinde ilk on dereceye giren öğrencilerimizin diploma ve ödüllerinin verilmesine devam edildi. Okul düzeyinde 4.-10. olan öğrenciler diplomalarını ve vakfımız ödüllerini TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Selçuk Börekçi’nin elinden aldılar. Koruma Derneği ödüllerini ise TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Saymanı Semih Apa takdim etti.

Törende Türkiye derecesi elde eden spor takımlarımız ve antrenörleri de onurlandırıldı. Sporcularımıza ödüllerini TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İncihan Usluel verdi.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nün “Yılın Sporcusu” ödüllerine değer bulununan oyunculara ödüllerini TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yüce sundu.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimize ödülleri, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Ayfer Yılmaz ve Gül Sürmen, Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, Ortaokul Müdürümüz Zühal Üstandağ ve Anaokulu Müdürümüz Neşe Aşıcı Özmeriç tarafından takdim edildi.

Ödül seramonisinin ardından okul birincisi Can Livanelioğlu konuşmasını yaparak yaş kütüğüne okul birinciliğini simgeleyen plaketi çaktı. Livanelioğlu, Türkiye’nin en saygın eğitim kurumlarından birinin mensubu olmaktan duyduğu gururu ifade ettiği konuşmasında, “Her TED mezunu ülkesi için çalışmayı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının dalgalandırdığı Türk bayrağını her alanda en yükseğe taşımayı, Türk istiklal ve Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi birinci vazifesi bilmelidir. Öğrenci arkadaşlarımı, hayatımızın yarısından çoğunu geçirdiğimiz okulumuza ve hatıralarımıza bir kez daha bakmaya çağırıyorum. Hiç gelmeyecek gibi görünen o gün, birer çocuk olarak içeri yürüdüğümüz bu kapıdan birer yetişkin olarak çıkmanın zamanı artık gelmiştir. Okulumuzdan ayrılmanın verdiği hüzün yerini TED Ankara Koleji mezunu olmanın verdiği gurura bırakmaktadır. Birbirimizle paylaştığımız bu güzel yıllar ve hatıralar için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Okul ikincisi Onat Güner benzer duygularla İngilizce olarak konuşmasını yaptı. Öğrenci Yönetim Kurulu Başkanı Can Okçuer ise “Bizler Atatürk’ün kurduğu okulda okuyan gençler olarak bugünden başlayarak yarınları daha yaşanılır kılacağız. Birlikte hep daha güzel ve daha güçlü olacağız. Bizler Türkiye’nin gençleri ve umutlarıyız” diyerek öğretmen ve velilerimizi duygulandırdı.

Diploma merasimine geçildiğinde şube sırasına göre ismi okunan 12. sınıf öğrencilerimiz, alkışlar eşliğinde diplomalarını öğretmenlerinin ellerinden aldılar.

Törenin sonunda okul birincimiz, 11. sınıflar birincisine okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti. Töreni yöneten Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Osman Çarkçı’nın komutu ile mezuniyet sembolü olan püsküllerini değiştiren öğrenciler, Kolej Marşı eşliğinde keplerini coşkuyla havaya fırlattılar. Bu görkemli tablo havai fişek gösterisi ile tamamlandı.

 

 

 

 

 

 
 
Son DüzenlenmeÇarşamba, 19 Ağustos 2015 15:44