Haberler

Avrupa Kod Haftası (CodeWeekEU)

0f30fc81075959a0d90613a4922bcb41 XL

Avrupa Kod Haftası (CodeWeekEU), herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlayan ve erken yaşta kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir harekettir.

Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden bu etkinliğin amacı programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır. Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmemize, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur.

5-20 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Kod Haftası etkinliklerinde ortaokul öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde hafta boyunca farklı platformlarda edindikleri kodlama becerileri ile etkinlikler yaparak haftayı kutladılar. 

5.sınıflarda, öğrencilerimiz interaktif bir şekilde birçok web sitesi üzerinden kodlama çalışmaları yaptılar. 6.sınıf öğrencilerimiz Small Basic ile programlama, seçmeli 7.sınıf öğrencilerimiz Python ile programlama, seçmeli 8.sınıf öğrencilerimiz ise HTML dili ile kodlama çalışmaları yaptılar.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Aralık 2019 14:13