7.Sınıf Bilim Uygulamaları Bahçe Etkinliği

7.sınıf Bilim Uygulamaları Dersi Öğrencilerimiz “Bilim Gözlemle Başlar” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

20.09.2019 tarihinde 7. Sınıf Bilim Uygulamaları seçmeli dersi “Bilim Gözlemle Başlar” etkinliği öğrencilerimiz ile birlikte okulumuz bahçesinde gerçekleştirmiştir.

Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz kampüs alanına çıkıp, bir bilim insanı gibi gözlem ve incelemeler yaparak farklı ağaçlardan çeşitli yaprak örnekleri topladı.

Etkinliğin devamında öğrencilerimiz laboratuvarlarına geri dönerek topladıkları yapraklar üzerinde büyüteç, eşit kollu terazi gibi gereçler ile çeşitli inceleme-sınıflandırma çalışmaları yapmış ve gözlem raporlarını tamamladılar.

Etkinlik ile bilimsel süreç becerilerinden gözlem, karşılaştırma, çıkarımda bulunma ve sınıflandırma becerilerini kullanarak veri elde edebilmeleri ve bu becerilerin bilime katkısını sorgulamaları amaçlandı.

Son DüzenlenmePazartesi, 23 Eylül 2019 14:16