Logo
Bu sayfayı yazdır

2019 Mezunlarımızı Kıvançla Yeni Yaşamlarına Uğurladık

2019 Mezunlarımızı Kıvançla Yeni Yaşamlarına Uğurladık

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Lise Kısmımızdan mezun olan öğrencilerimizi, 24 Haziran 2019 akşamı stadyumumuzda düzenlenen törenle yeni yaşamlarına uğurladık. Hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı mezuniyet törenimizde, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Lise Müdürümüz Sedef Eryurt konuşma yaptı. Okul Müdürümüz konuşmasında “TED Ankara Koleji ailesi olarak özgüven ve özsaygısı yüksek, toplumsal ve evrensel sorunlara çözüm üreten ve en önemlisi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda, onun ilke ve devrimlerini kendine pusula olarak belirleyen öğrenciler yetiştirmeyi amaçladık. Bizler, bu mücadelenin ürünü olan sevgili gençlerimizi; öğrenmeyi içselleştiren, toplumun her alanına ışık tutan bir meşale olarak yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Törende okul birincisi Kerem Erdal, okul ikincisi Suat Barış Tunçay ve okul üçüncüsü Bora Ali İlter’e Türk Eğitim Derneği adına Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Börekçi, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Polat ve Okul Aile Birliği adına Başkan Ayşe Kuzucu ödüllerini sundu. Okul Aile Birliğimiz 11. sınıflar birincimiz Kutay Tireyi de başarısından dolayı ödüllendirdi.

Okul 4-10.suna ödülleri ve sertifikaları, Vakıf  Yönetim Kurulu Genel Sekreterimiz Zafer İbrişim, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Haşmet Kasapoğlu ve Çağatay Aytekin, Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ve Genel Müdür Yardımcımız Neşe Aşıcı Özmeriç tarafından verildi.

Okul birincimiz Kerem Erdal, öğretmenlerimize ve mezunlarımızın ailelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında Atatürk'ün “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.” sözlerini hatırlatarak "Değerli arkadaşlarım; çalışmalıyız, üretmeliyiz ve yeniliklerin peşinden koşmalıyız. Önümüze bu yolda belki birçok engel çıkacak, zorlanacağız, üzüleceğiz, tökezleyeceğiz ama hiçbir zaman yılmadan mücadele edeceğiz, kararlı adımlarla ilerleyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz.” dedi ve ardından okul birinciliğini simgeleyen plaketi yaş kütüğüne çaktı.

Okul ikincimiz Suat Barış Tunçay, Oxford Üniversitesi Fizik bölümüne kabul almasında, öğrencilerine adanmışlığı ve hayallerinin peşinden koşmayı öğreten Okulumuzun büyük payı olduğunu belirterek, “Oxford’a gidecek ilk TED Ankara Koleji mezunu olarak Okulumuzu Oxford Üniversitesi’nde temsil etmekten büyük bir onur duyuyorum ve her zaman duyacağım” dedi.

Öğrenci temsilcimiz Barkın Kenet konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı Atatürkçü genç nesiller yetiştiren TED Ankara Koleji’nde öğrenim görmenin en büyük şansı olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından sıra diploma merasimine geldi. Şube sırasına göre adları okunan 12. sınıflarımız alkışlar eşliğinde podyumdan yürüyerek Okul Müdürlerimiz, idareci ve öğretmenlerimizin ellerinden sertifikalarını aldılar.

Diploma merasiminin ardından Okul birincimiz, 11. sınıflar birincisine okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti.

Verilen komutla mezuniyet sembolü olan püskül değiştiren öğrencilerimiz, Kolej Marşı ve havai fişek gösterisi eşliğinde keplerini umutlu bir geleceğe doğru fırlattılar.

Son DüzenlenmeSalı, 25 Haziran 2019 10:16
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000