Haberler

Dünya Etik Gününü Kutladık

Bütün dünyada 25-31 Mayıs günleri “25 Mayıs Dünya Etik Günü” olarak kutlanmaktadır.

Temelinde dürüstlük, dayanışma, güven, sorumluluk bilinci gibi değerler olan etik; doğruyla yanlışı ayırt edebilmek amacıyla ahlak kavramının doğasını anlamaya çalışmaktır. 

İnsanoğlu, bu değerlerin izinde yüzyıllarca iyiyi ve kötüyü sorgulamış; bunların ne olduğunu anlamaya çalışmıştır. Vardığı sonuç şudur: İnsanoğlunun iyi ve kötü tarafının gelişimi sonsuzdur. 

Bir ülkede etik değerlerin oluşup kök salmasında birinci derecede etkili etmen bireyleri kültürlü, uygar insanlar yapmayı amaçlayan eğitim düzeylerinin gelişmişliğidir. Bizler de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “…Türk Milletinin karakteri yüksektir, Türk Milleti Zekidir, Çalışkandır. Çünkü Türk Milleti milli birlik ve berabelik içinde güçlükleri yenmeyi bilmiştir.” sözünden yola çıktık. Etik değerler konusunda farkındalığımızı artırmak ve etik haftası’nı kutlamak amacıyla Gökçehöyük Ortaokulunda “Sevgi” temalı bir etkinlik düzenledik. Birlik ve beraberliğin ancak sevgiyle olabileceğini vurguladığımız mesajlar yazdık birbirimize öğrencilerimizin yazdığı mesajların bir bölümünü 27 mayıs pazartesi günü ziyaret ettiğimiz Gökçehöyük Ortaokulunda yaptığımız “Sevgi Ağacında Mesajınız Var!” etkinliği ile oradaki öğretmenlere ve öğrencilere ulaştırdık. Onlar da okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenlerimize mesajlar yazdılar. Birbirimiz için yazdığımız sevgi mesajlarını kolej sokağı’nda 31 mayıs 2019 cuma günü öğretmen ve öğrencilermizle paylaştık. Birlik ve beraberliğimizi sembolize eden sevgi ağacının yarısı Gökçehöyük Ortaokulunda diğer yarısı da bizim Okulumuzda yapılarak sevgi bağımızı pekiştirmeyi amaçladık. 

Dünya Etik Günü Kutlu Olsun!..

Son DüzenlenmeCuma, 31 Mayıs 2019 15:00