Logo
Bu sayfayı yazdır

TEDMUN’DA GENÇLER “BİZİM DÜNYAMIZ, BİZİM SESİMİZ, BİZİM GELECEĞİMİZ” DEMEK İÇİN TOPLANDI

TEDMUN’DA GENÇLER  “BİZİM DÜNYAMIZ, BİZİM SESİMİZ, BİZİM GELECEĞİMİZ” DEMEK İÇİN TOPLANDI

Lise Kısmımızın ev sahipliğinde 25-28 Mayıs 2019 tarihleri arasında, 19 okuldan 350 öğrencinin katılımıyla düzenlediğimiz TED Model Birleşmiş Milletler Konferansı 2019 (TEDMUN '19) başladı. “Bizim Dünyamız, Bizim Sesimiz, Bizim Geleceğimiz” mottosuyla Okulumuzda bir araya gelen gençler, dört gün boyunca uluslararası politikalar hakkında fikir paylaşımında bulunacaklar.

25 Mayıs 2019 tarihinde  amfi tiyatromuzda gerçekleştirilen TEDMUN’un açılış seramonisinde organizasyonun ev sahibi olarak Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, MUN Direktörümüz Gökçe Gürsoy, TED MUN Genel Kurul Başkanı öğrencimiz Mete Hergül, TED MUN Genel Sekreteri öğrencimiz Didem Zeynep Ünal  konuşmalarını yaptılar ve katılımcılara verimli, güzel kazanımlar, paylaşımlar ve dostluklar edinecekleri bir konferans süreci dilediler.

Konferansın çağrılı konuşmacıları Azerbaycan Büyükelçisi Hazar Zafir oğlu İbrahim ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi’nden Çetin Doğan Dikmen ise uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanında deneyimleri ile gençlerin ufkunu açan bilgiler sundular. Azerbaycan Büyükelçisi nasıl bir dünya ve nasıl bir gelecek istedikleri konusunda gençlerin görüşlerini alırken, Çetin Doğan Dikmen ise Dünya Sağlık Örgütü'nün görevlerinden bahsetti.

Açılış seramonisini takip eden günlerde dünyanın gündemini teşkil eden sorunlar hakkında geliştirdikleri çözüm önerilerini komite çalışmalarında masaya yatıracak olan gençler, çevre gezileri gibi sosyal aktivitelere de katılarak güzel anılar ve dostluklar edinecekler.

Son DüzenlenmePazartesi, 27 Mayıs 2019 06:53
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000