Logo
Bu sayfayı yazdır

Geleceğe Dokunan Anneler Girişimi Öğretmen ve Velilerimize “Duygusal İhmal” Konulu Seminer Verdi

Geleceğe Dokunan Anneler Girişimi Öğretmen ve Velilerimize “Duygusal İhmal” Konulu Seminer Verdi

Dengeli yetişkinler yetiştirme sorumluluğunu taşıyan annelere pozitif ebeveyn olma yolları sunan, kaynağını "iyiden iyiye mutluluk" sloganıyla yola çıkan Phoca'dan sağlayan “Geleceğe Dokunan Anneler” sosyal girişimi tarafından öğretmen ve velilerimize yönelik “Duygusal İhmal” konulu seminer düzenlendi.

23 Mayıs 2019 tarihinde ilkokul amfi tiyatroda düzenlenen seminerde Geleceğe Dokunan Anneler Sosyal Girişiminin kurucusu Aslı Özdemir tarafından girişimin kuruluş amacı, dernekleşme çalışmaları,  faaliyetleri ve net karı projeye aktarılan çevre dostu ve %100 organik Phoca ürünleri hakkında bilgi verildi. Seminerde Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Özmert, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmihan Artan konuşmacı olarak yer aldı.

Anne, baba ya da bakım veren kişiler tarafından çocuğun duygusal ihtiyaçlarının bilinçli veya farkedilmeden süreğen biçimde gözardı edilmesi; çocuğun ev içi şiddete tanık olmasına izin verilmesi, yol açılması; çocuğun olumsuz davranışlar sergilemesine izin verilmesi; duygusal gelişimi için yeterli yapının sunulamaması olarak tanımlanan “Duygusal İhmal” kavramı ve çocuk gelişimine etkisinin ele alındığı seminerde konuşmacılar, “Duygusal İhmali Tanıyalım”, “Çocuğum Büyürken Ben Ne Yapmalıyım? “Büyürken Neler Oluyor? başlıklarında izleyenlere değerli bilgiler aktardılar ve merak edilen soruları yanıtladılar.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Eylül 2019 15:41
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000