Logo
Bu sayfayı yazdır

19 Mayıs’ın 100. Yılını Büyük Bir Coşku ile Kutladık

19 Mayıs’ın 100. Yılını Büyük Bir Coşku ile Kutladık

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile Anadolu’da bağımsızlık güneşinin parladığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını büyük bir coşku ile kutladık.

Okulumuzun stadyumunda düzenlenen törende bütün grupların sahada yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı söyledik.

Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, Kolejlilere seslendiği konuşmasında “Bundan tam 100 yıl önce “Özgürlük  ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, toprağı ve bayrağı belli, bağımsız bir ülke olalım diye, özgür olalım diye, demokrasi ile yönetilelim ve laik bir ülke olalım diye, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yola çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu Milli Mücadelesini anlamak ve onu korumak, bu toprakları, bu vatanı, bu bayrağı seven her Türk evladının birinci vazifesidir.“ diyerek alkışlar eşliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya Cevabı ve Gençlik Marşı ile devam eden törenimizde Trampet Takımı ve Bayrak Grubunun Gösterisi beğeniyle izlendi. Modern Dans Grubumuzun bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu canlandırdığı dans gösterisini, halk oyunları ekibimizin yedi bölgeden sunduğu halk dansları, zeybek gösterisi ve vals izledi. Çoksesli Koromuz, 19 Mayıs Marşı'nı seslendirdi. Sahada bulunan tüm grupların Atatürk bayrağını açması ve ardında beliren Bandırma Vapuru izleyenlerden büyük alkış aldı. 19 Mayıs’ın 100. yılına coşku ve kıvançla tanıklık ettiğimiz törenimiz, Vatan Marşı, İzmir Marşı ve Kolej Marşı ile son buldu.

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Eylül 2019 15:41
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000