Logo
Bu sayfayı yazdır

9. LİSELİ GENÇ ELEŞTİRMENLER SEMPOZYUMU: HER KİTAP FARKLI BİR YOLCULUKTUR

9. LİSELİ GENÇ ELEŞTİRMENLER SEMPOZYUMU: HER KİTAP FARKLI BİR YOLCULUKTUR

Okulumuzun ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye’nin en büyük liseler arası edebiyat platformu olan Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu, 10 Mayıs 2019 tarihinde Lise Kısmı Çok Amaçlı Salonda yapılan açılışla başladı. Türkiye’nin çeşitli il ve okullarından gelen 1000’i aşkın öğrenci ve öğretmenin katıldığı sempozyumda yazar Hakan Bıçakçı ile Yaratıcı Yazma Atölyesinin de aralarında bulunduğu 5 dilde 15 farklı oturum yer alıyor.

"Her kitap farklı bir yolculuktur" sloganı ile düzenlenen sempozyumun açılışında lise öğrencimiz ve sempozyumun koordinatör öğrencisi Buse Süer, Lise Müdürümüz Sedef Eryurt ve Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever konuşma yaptı. Öğrencimiz Buse Süer, edebiyatın gönüllerin dili olması hayaliyle dokuz yıl önce başladığını ve bugünlere gelindiğini ifade etti. Açılışta gençlere seslenen Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, “Dünyayı yaratan kalem, mürekkep ve kağıtla dost olmalı, okuduğumuz her yapıtın bizi düşünsel anlamda yüceltmesine imkan vermeliyiz” dedi. Zümre Başkanımız Fatma Sever ise sempozyumun amacını şu sözlerle ifade etti: “Amacımız yıllardır aynı. Okuma kültürü gelişmiş, okuduklarını aklın, bireysel ve toplumsal kimliğinin süzgecinden geçirebilen, düşünen, duyarlı gençler yetiştirmek.”

Açılışın ardından katılımcılar, atölye çalışmaları için farklı gruplara dağıldılar. Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca olmak üzere beş dilde öğrencilere yönelik; Şiir, Edebiyattan Sinemaya Uyarlama, Hikaye Anlatıcılığı, Öykü, Tiyatro, Roman, Karşılaştırmalı Edebiyat, Yaratıcı Drama ve Yaratıcı Yazma Atölyelerinde eleştirel okuma tekniği ile edebî yapıtları inceleyerek birbirleri ile düşünce ve yaklaşımlarını paylaştılar.

Etkinliğin ikinci gününde genç eleştirmenler, atölye çalışmalarına kaldığı yerden devam ettiler. Lise öğrencilerimizden oluşan Tesadüfen grubunun öğle saatlerinde verdiği konserle coşan gençler, kapanış töreni için yine Lise Çok Amaçlı Salonda bir araya geldiler. Sempozyumda bu yıl ilk kez verilen Dil ve İletişim Ödülü, yazar, seslendirme sanatçısı, program yapımcısı ve sunucu Yekta Kopan'a Lise Müdürümüz Sedef Eryurt tarafından takdim edildi. Ödül almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yekta Kopan, gençlerle bir süre edebiyat, seslendirme sanatı ve okumanın önemi üzerine sohbet etti, merak edilen soruları yanıtladı. Gençlerin ilgiyle ve keyifle dinlediği söyleşinin ardından, sempozyumda yer alan 15 atölyenin başkan ve sözcüleri, sırasıyla kürsüye gelerek iki gün süresince yaşadıkları deneyimleri ve izlenimlerini dile getirdiler. Oldukça verimli geçen sempozyumdan gençler, güzel anılar ve dostluklarla Okulumuzdan ayrıldılar.

 

Son DüzenlenmeSalı, 14 Mayıs 2019 09:10
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000