Frankofoni Haftasını Festival Tadında Kutladık

Okulumuzda her yıl kutlanan, dünyanın dört bir yanında pek çok insan tarafından konuşulan Fransız dilinin bayramı olan Frankofoni Haftasını 22-26 Nisan tarihleri arasında çeşitli ve eğlenceli etkinliklerle kutladık.

Öğrencilerimiz, Frankofoni haftasının ilk gününe yemekhanede Fransız Kahvaltısı yaparak başladılar.

Öğretmenlerinin Fransızca olarak verdiği komutlarla okul bahçesinde ve kolej sokağında yoga yaptılar.

Okul bahçesinde öğretmenleriyle birlikte paskalya yumurtası boyamayı öğrendiler.

Fransız ip cambazı Philippe Petit’nin yaşam hikâyesini konu alan “La Marche” filmini Hi-Tech sınıfında 3 boyutlu gözlüklerle izlediler.

Öğle arası Kolej Sokağında popüler Fransızca şarkılar eşliğinde dans ettiler ve Fransızca şarkılar seslendirdiler.

Ortaokul Konferans Salonunda farklı soru içeriklerine sahip Kahoot Bilgi Yarışmasında yarıştılar.

Yemekhanede Fransız Krepi yapıp pişirdiler ve okul bahçesinde hazırlamış oldukları kreplerin tatlarına baktılar.

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin hakemliğinde ön bahçe halı sahada futbol maçı yaptılar.

Son olarak, kendi seçtikleri Fransızca şarkılarla karaoke yaptılar ve çok eğlendiler.