Logo
Bu sayfayı yazdır

Öğrencilerimiz Belçika Ve Hollanda Eğitim Gezisine Katıldı

Öğrencilerimiz Belçika Ve Hollanda Eğitim Gezisine Katıldı

TED  European Education Programı kapsamında öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi öğretmenleri Ebru ESER ve Özlem BAŞIBÖLÜKOĞLU rehberliğinde Belçika ve Hollanda gezisine katıldılar. 

Bu gezi kapsamında öğrencilerimiz, Avrupa Parlamentosu, Parlamentarium, Technopolis, Nemo Science, Micropia, Mini Europe, Archeon’u gezdiler. 

Programın Brüksel bölümünde Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ederek, hem Avrupa Parlamentosu üyesi, hem de Alman Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ ile bir sohbet gerçekleştirdiler. Sohbet sırasında öğrencilerimiz, Avrupa Birliği ve işleyişi, Avrupa Parlamentosu’nun temel yapısı hakkında bilgi edindiler. Ayrıca Parlamenterium’da bir work shop çalışmasına katılarak parlamento çalışmalarını simülasyon ile birebir deneyimlediler. Brüksel’in Saint -Josse ilçesinin belediye başkanı Emir Kır, öğrencilerimizi makamında kabul etti. Öğrencilerimiz kendisine Avrupa’da bir Türk olarak nasıl belediye  başkanı seçildiğini, ne tür çalışmalar yaptığını, Türkiye’deki belediyecilik anlayışı ile Avrupa belediyecilik anlayışı arasındaki farkları sordular. 

Technopolis, Nemoscience Museum, Micropia gibi bilim müzelerinde öğrencilerimiz deney yapma fırsatı bularak birçok farklı çalışmanın içinde yer aldılar. Archeon Theme Parkta ise çağlar arası bir yolculuk yaparak rehberler eşliğinde geçmiş çağlarda insanların nasıl yaşadığını canlandırmalar yoluyla keşfettiler. 

Gezi süresince birçok deneyim elde eden öğrencilerimiz Pearson tarafından onaylanmış sertifikalarını almaya hak kazanarak ülkelerine döndüler. 

    

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 17 Nisan 2019 14:04
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000