Logo
Bu sayfayı yazdır

11. Sınıf Öğrencilerimiz TED Üniversitesi “Mühendislik Tanıtım Günü”ne Katıldılar

11. Sınıf Öğrencilerimiz TED Üniversitesi “Mühendislik Tanıtım Günü”ne Katıldılar

TED Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Lise PDR Birimi’nin işbirliği ile 11. sınıf öğrencilerimiz için 13 Nisan 2019 tarihinde TED Üniversitesi Kampüsü’nde “Mühendislik Tanıtım Günü” düzenlendi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Güney Özcebe yaptığı açılış konuşmasında literatürdeki verilere dayanarak günümüzde temel mühendislik bölümlerine olan talepten, TED Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki mühendislik bölümlerinin eğitim anlayışından ve alana nasıl mühendis hazırladıklarından söz etti.

Tüm gün süren etkinlikte öğrencilerimiz gruplar halinde Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerini ilgili bölüm hocalarından dinleme ve sorularına cevap alma fırsatını elde ettiler.

Bilgisayar Mühendisliği bölüm tanıtımında öğrencilerimiz öğretim görevlilerinin eşliğinde iki boyutlu bir oyun yazılımı yaptılar.

Endüstri Mühendisliği tanıtımında öğrencilerimiz geniş kapsamlı bir tur organizasyonunu zaman ve mesafe açısından en doğru şekilde nasıl planlayabilecekleri konusunda eğlenceli bir uygulamaya katıldılar.

En eski mühendilik dallarından bir olan İnşaat Mühendisiliği’nin ilk çağlardan günümüze çarpıcı örnekleri ile tanıştılar.

Elektrik-Elektronik Mühendislerinin çok çeşitli sektörlerde oldukça geniş bir çalışma alanı olduğunun farkına vardılar.

Makine Mühendislerinin pek çok üretim alanında üretimin başından sonuna kadar çalışma alanları olduğunu öğrendiler.

 

 

 

Son DüzenlenmePazartesi, 15 Nisan 2019 08:44
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000