Öğrencilerimiz Gölbaşı'nın Endemik Bitkilerinden Sevgi Çiçeğini Tanıdılar

Gölbaşı ilçesi Mogan Gölü çevresinde yetişen, endemik bitki olan ve “Sevgi Çiçeği” olarak adlandırılan bitkiyi yok olmaktan kurtaran, çoğalması ve tanıtımı için emek veren Hulusi Gürpınar, 4. ve 7. sınıf öğrencilerimiz ile endemik bitkiler hakkında söyleşiler gerçekleştirdi.

Hulusi Gürpınar endemik bitkinin ne demek olduğu, “Sevgi Çiçeği” adlı endemik bitkinin özellikleri, hangi dönemlerde çiçek açtığı, hangi koşullarda yaşadığı ve nasıl korunması gerektiği hakkında öğrencilere bilgi verdi.

“Sevgi Çiçeği” endemik bitkisinin tanıtımı için bitkinin fotoğraflarının milli piyango biletine ve PTT puluna basıldığı ve Merkez Bankası Darphanesinde metal hatıra parasının çıkarıldığınıbelirten Hulusi Gürpınar, “Sevgi Çiçeği” endemik bitkisinin tanınması için şiir, resim ve hikâye yarışmaları düzenleyeceklerini ifade etti.

Son DüzenlenmeCuma, 12 Nisan 2019 16:01